Commade (3,710 pont) kérdezte 2018. Jan 2. Tudásbázis kategóriában

1 Válasz

Legjobb válasz

Fejlesztői tájékoztató a 2018. július 1-jétől teljesítendő online számlaadat-szolgáltatási kötelezettséggel kapcsolatban

Valamennyi számlát kibocsátó szoftverünk (KELE, KELE3, VINO, CEFRE) esetében biztosítjuk a 2018. július 1-jétől bevezetésre kerülő online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség teljesítését.

A kötelezettség teljesítésével kapcsolatos információk az adóhivatal honlapján részletesen leírva rendelkezésre állnak, amely az alábbi címen érhető el:

http://www.nav.gov.hu/nav/onlineszamla

A programok által létrehozott XML fájlok beküldése körül még vannak nyitott kérdések, azonban az elkészült feladások tesztelésére már van lehetőség. Ezt a lehetőséget szoftvereink beépített módon tartalmazzák. Lehetőség van az addig elkészített számlák – akár a teljesítési dátumot és az áfa értékhatárt figyelmen kívül hagyó – ellenőrzésére. 

Az ellenőrzés során a NAV által rendelkezésre bocsátott XSD állományt használjuk, így egyéb külső eszköz igénybevételére nincs szükség.  Felhasználói szinten kizárólag az új szoftver verziók telepítése szükséges.

A programok 2018. július 1. előtti számlákat semmiképpen nem fognak feladni. A feladás – információ hiányában – még nem megoldott, azonban kézi ellenőrzésükre a következő módon van lehetőség:

KELE:                      Adat->Adatok exportálása->Kézi NAV on-line feladás

Szűrés: Időszakra és/vagy számlasorszám tartományra, számlacsoportokra.

VINO, CEFRE:       Adat->NAV-> Kézi NAV on-line feladás

Szűrés: Időszakra és/vagy számlasorszám tartományra.

KELE3:                   Eszközök->NAV-> Kézi NAV on-line feladás

Szűrés: Időszakra és/vagy számlasorszám tartományra, bizonylatcsoportokra.

Sajnos előfordul, hogy az XML fájlok ellenőrzése során előforduló hibaüzenetek felhasználói szinten nehezen értelmezhetők. Az alábbi példában a fizetési mód (PaymentMethod) nincs kitöltve. Ennek a mezőnek az értéke 01, 02, 03, 04, 05, 06, vagy 99 lehet. Értelmezési problémák esetében elegendő, ha a kérdéses XML fájlt elküldik az info@commade.hu e-mail címre, vagy honlapunk ügyfélközpontjában https://www.commade.hu/ot/ egy új hibajegyhez csatolják.

image

Érdemes visszatérni, mert a tájékoztatót folyamatosan bővítjük, amint új információk állnak rendelkezésünkre.

A teljes szöveg letölthető innen: http://www.commade.hu/doc/Nav_online_számla_2018.pdf

 

Commade (3,710 pont) válaszolta meg 2018. Jan 2.
Commade módosított 2018. Jan 2.
24 kérdés
25 válasz
7 hozzászólás
18,988 felhasználó